آیلتس آکادمیک
آیلتس آکادمیک میزان تسلط شما به زبان انگلیسی مورد نیاز برای محیط دانشگاهی را اندازه گیری میکند و میتواند ارزیابی کند که آیا شما آماده شروع تحصیل در محیط دانشگاهی انگلیسی زبان هستید یا خیر. اگر تمایل دارید در مقطع کارشناسی یا کارشناسی ارشد در یک دانشگاه بینالمللی ادامه تحصیل دهید و یا قصد دارید برای یک سازمان حرفهای در یک کشور انگلیسی زبان کار کنید، شرکت در آزمون آیلتس آکادمیک گزینهی مناسبی است.
ریدینگ در آیلتس آکادمیک
متنهای ریدینگ در آیلتس آکادمیک از کتابها، مجلات، روزنامهها و منابع آنلاین ی تهیه میشود که برای مخاطبان غیر متخصص نوشته شده است و موضوعات مورد علاقه عمومی دانشجویان در مقطع کارشناسی یا کارشناسی ارشد را در بر میگیرد. این متون ممکن است روایی، توصیفی یا گفتمانی / استدلالی باشند و حداقل یک از آنها دربرگیرنده استدلال منطقی مفصلی است. امکان دارد که نمودار و یا تصاویری نیز در متن وجود داشته باشد و در صورت وجود واژگان فنی، یک فرهنگ لغت ساده ارائه خواهد شد. در بخش ریدینگ آیلتس آکادمیک 3 متن و 40 سئوال وجود داد و تعداد واژگان این 3 متن بین 2150 تا 2750 واژه است. کل زمان اختصاص یافته برای بخش ریدینگ 60 دقیقه است و داوطلب باید پاسخ های خود را در همین زمان به پاسخنامه منتقل کند و بر خلاف آزمون لیسنینگ، زمانی برای انتقال اختصاص داده نمیشود.
رایتینگ در آیلتس آکادمیک
در بخش رایتینگ آیلتس آکادمیک 2 رایتینگ تسک وجود دارد. در تسک 1، شما باید برخی از اطلاعات بصری (مانند نمودار یا جدول) را با کلمات خود توصیف کنید. حداقل تعداد کلمات مورد نیاز در تسک 1 برابر 150 کلمه است و این تسک باید در زمان 20 دقیقه تکمیل شود. در تسک 2، یک دیدگاه، استدلال یا مشکل به شما ارائه میشود که باید در مورد آن بحث کنید. در این بخش شما باید حداقل 250 کلمه را در حدود 40 دقیقه بنویسید.
پاسخها باید به شکل جملات کامل و در پاراگرافهای منظم در پاسخنامه نوشته شوند. شما میتوانید از برگه سئوالات برای یادداشت برداری استفاده کنید و این برگه توسط اگزمینر دیده نخواهد شد.
لیسنینگ در آیلتس آکادمیک
لیسنینگ آیلتس آکادمیک دارای چهار بخش است و در هر بخش ده سوال وجود دارد و سوالات به ترتیب ارائه اطلاعات مطرح میشوند، این یعنی پاسخ سوال اول قبل از پاسخ به سوال دوم به گوش میرسد. بخش 1 و 2 به موقعیت های اجتماعی روزمره میپردازد. در بخش 1 مکالمهای بین دو سخنران وجود دارد (به عنوان مثال، مکالمه در مورد ترتیبات سفر). در بخش 2 فقط یک نفر صحبت میکند (به عنوان مثال، سخنرانی در مورد امکانات محلی). بخشهای 3 و 4 به شرایط آموزشی و تربیتی میپردازد. در بخش 3 مکالمهای بین دو سخنران اصلی وجود دارد (به عنوان مثال، دو دانشجوی دانشگاه در حال بحث هستند و شاید توسط یک معلم راهنمایی شوند). در بخش 4 فقط یک نفر در مورد یک موضوع دانشگاهی صحبت میکند. توجه داشته باشید که فایل صوتی را فقط یکبار خواهید شنید و هرکدام از گویندگان ممکن است لهجههای مختلفی (مانند لهجههای انگلیسی، استرالیایی، نیوزلندی و یا آمریکای شمالی) داشته باشند. پس از پایان پخش فایلهای صوتی شما 10 دقیقه فرصت دارید تا پاسخهای خود را به پاسخنامه منتقل کنید. هنگام نوشتن پاسخهای خود در پاسخنامه به Spelling و Grammar پاسخها توجه داشته باشید تا نمرهای از دست ندهید.
اسپیکینگ در آیلتس آکادمیک
آزمون اسپیکینگ آیلتس اکادمیک به شکل مصاحبه حضوری بین داوطلب و اگزمینر برگزار و تمام مکالمات ضبط میشود. این آزمون 3 بخش دارد و هر قسمت الگوی خاصی را دنبال می کند تا توانایی صحبت کردن شما را به روشهای مختلف آزمایش کند.
در بخش اول آزمون یا همان Introduction and Interview اگزمینر بعد از معرفی خود و بررسی هویت داوطلب سئوالاتی را در خصوص موضوعات آشنایی همچون خانه، خانواده، محل کار و یا تحصیل میپرسد که در مجموع 4 تا 5 دقیقه طول میکشد.
در بخش دوم یا Long Turn اگزمینر یک Cue Card که در آن موضوعی مشخص به همراه مواردی که باید در صحبت به آنها اشاره شود وجود دارد در اختیار دواطلب قرار میدهد و از او میخواهد بعد از 1 دقیقه زمان آماده شدن شروع به صحبت کند. از داوطلب انتظار میرود با کمک نکتههای مطرح شده در Cue Card و همچنین یادداشتهای خود بتواند برای 2 دقیقه صحبت کند. بخش دوم با احتساب زمان آمادگی 3 تا 4 دقیقه طول خواهد کشید.
در بخش سوم یا Discussion اگزمینر مواردی مرتبط با موضوع مطرح شده در بخش دوم را مورد بحث قرار میدهد.
مطلب مرتبط: تفاوت آیلتس آکادمیک و آیلتس جنرال